Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Work in progress
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg
Anneli Lindberg
2017-06-02
Hemma . . .
HUSMORSGRAFFITI
Kvinnonätverket Hemma som gör Husmorsgraffiti
Vi har snart funnit i ett år. Och våra höstträffar planeras just nu. Den 30 september ska vi ha en workshop i Norrköping på Kulturnatten.

HUSMORSGRAFFITI
Våra sista träffari innan sommaruppehåll träffades vi på Plankgatan 18 mellan 14-17 i KIFiNs ateljéhus. Och i höst fortsätter vi, till en början allafall, att ses på samma plats.
Ny veckodag och tid: Måndagar mellan kl. 16-19.
den 28/8, 4/9,11,9 är bokat.
Vilka får vara med?
Vill du, invandrarkvinna eller svensk kvinna, vara med och skapa med hjälp av gamla textila föremål, som grytlappar och virkade dukar? (Kontaktuppgifter här vid listen under visitkort).

Skaparkraften lyfts fram och visas på lekfullt allvar. Allt på ett prestationsfritt och förhoppningsvis lustfullt vis, utan rätt och fel!

Det vi gör kallar vi Husmorsgraffiti. Mjuka textila alster/taggar. Vi utgår från redan gjorda dukar och lappar och skapar tillsammans genom att foga samman och lägga till eget. Sedan går vi ut och smyckar vår stad. De blir markörer, som gör platserna till våra.
Vi intar vår stad på ett mjukt och icke förstörande vis. Allt går lätt att sätta upp och ta ned.
Gruppen är ett kvinnonätverk med namnet Hemma.
Grundtanken är alltså att vi i gruppen bygger upp en gemenskap och trygghet. Ett hemma! Det visar vi i form av textila gamla virkade lappar som kvinnor före oss har gjort blandat med de egna skapande!
Du behöver inte kunna sticka eller virka för att delta.
Material finns på plats
Enkelt fika varje gång. Och vi går ut i Norrköping och sätter upp vår Husmorsgrafftitn. Så är vi inte inne hittas vi på stan!

Allt är kostnadsfritt!
Finansiering för projektets söks och vi har nu startat höstens träffas. Den 30/9 syns vi på stan - Kulturnatten. Vi smyckar en trappa tillsammans med publiken.

Initiativtagare och konstnärlig ledare är Anneli Lindberg
ett pilotprojekt har genomförst hösten 2016 i samband med Arbets museum och Svenska kyrkan.
 
2017-05-21
HUSMORSGRAFFITI

PILOTPROJEKTET HÖSTEN 2016

Detta pilotprojekt är avslutat. Men här ser Ni upplägget.

I tre kreativa och undersökande träffar med konstnären Anneli Lindberg som ledare för gruppen har skapats.Start den 18/10 i S:t Johannes församlingshem kl.14.00 -16.30.Hagebygatan 77. Norrköping

Träff 1. 18 oktober i S:t Johannes församlingshem. Kl. 14 -16.30

Anneli presenterar sig och projektet. Vi umgås och tittar på inspirationsmaterial och börjar skapa. Fikar!


Träff 2. 8 november på Plankgatan 18. Anneli Lindbergs ateljé. Kl. 13.30 -17.

I ateljén väntar oss ett ”hav” av textila lappar och det lekfulla skapandet och gemenskapen fortsätter. Fikar!

Träff 3. 29 november i Kreativa verkstaden. Arbetets museum. Kl. 13.30 -17

I den kreativa verkstaden på Arbetes museum har vi också närhet till stadens kärna. Vi skapar och går sen ut och smyckar några platser.

Arrangörer:
S:t Johannes församling.
Arbete museum.
Konstnärlig ledare. Anneli Lindberg. 070 - 5575218. [email protected]


 
2017-05-21
KLYS konferens - Regional konstnärspolitik i praktiken.
23/5 2017


KLYS konferens - Regional konstnärspolitik i praktiken.

Plats:


Louis De Geer konsert & kongress


KLYS driver "Ingen konferens utan kulturskapare" och rummet/scenen har denna gång formats av regionens konstnärer Anneli Lindberg och Konstnär K som är med i projektet Konsten att delta: bild och form - ett projekt där konstnärskolleger möts över gränserna


Gestaltningstext:

Med inre konturer men utan titel Konsten att delta, med eller utan namn

• Är det svenska samhället intresserat av andra kulturer – på riktigt? • Vad kan du råda konstnär K att göra för att integreras mer i samhället? • Är konstnär K ersättningsbar? Formulera! Konstnär K

Frågorna är tolkningsbara, kan läsas i stort men tränger in under huden, under min hud. Konstnär K finns, är en riktig människa. Gestalten kan se lite tunn ut, konturer saknas inte. Är mobil, kan flyttas, ställas bort. ”Skall jag ta vara på min bror?” som det heter i Bibeln. Det moderna Sverige har gjort brodern och systern till samhällets ansvar. Men inte alltid, när samhället spricker möter vi den andre ansikte mot ansikte.

Lång svart är ett äldre verk av konstnären Anneli Lindberg. En orm född ur ångest, men också en förlösare av ett nytt uttryck. Fortsättning följer…

Utan titel är stort, grått och oformligt. Ohanterbart. Verket föddes ur frustration inför ”flyktingvågen”. Nyheterna som sköljde upp på stränderna, vandrade genom skogarna och trängdes vid hastigt stängda gränser tog konstnären i anspråk. Färgerna fick stå tillbaka och likaså den tidigare föredragna virknålen. Nu behövdes många maskor som kan löpa samtidigt, och tappas en måste man stanna upp och hämta upp från botten. De stickade maskorna tar nya tag när de måste, när de når en gräns.

Husmorsgraffiti i centrala Norrköping. Annelis bidrag till att göra världen mjukare är att sprida virkad och sydd kvinnomöda i staden. Den köps till det underpris bortgångna mödrars förskönande värderas. I höstas, efter Utan titel, bjöd hon in andra att ta staden i besittning, bildade kvinnonätverket Hemma. För hennes del fördjupar det den konstnärliga processen, blir livsviktigt på ett nytt sätt. Vänskapen har växt, de har fortsatt att göra sina räder även efter att projektpengarna tagit slut. Hon märker vännernas oro; får de stanna, vart flyttas de i morgon? Vågar de ge sig hän i leken som ska läka? Hon undrar varför bidragspengar är kortsiktigt symboliska och inte till för att bygga en stadig grund.

Konstnär K är en konstnär på flykt. Han kommer från Syriens huvudstad Damaskus och bor nu i Norrköping. Han ursprungliga önskan att delta i konferensen är av hälsoskäl inte genomförbar. I samråd har vi kommit fram till denna lösning:

Låt oss presentera Konstnär K med, en tunn gestalt med inre konturer. Flyttbar. Frågvis. Vad svarar du? Hur hanterar du det ohanterbara? Ann-Charlotte Sandelin Redaktör Kultursidan.nu – Lokal kultur på nätet Anneli Lindberg och Konstnär K är med i Konsten att delta, ett projekt där konstnärskollegor möts över gränserna. I Norrköping är många av de utländska deltagarna flyktingar, flertalet från Syrien.

www.kro.se/konstenatt delta www.svenskakonstnarer.se/galleri/AnneliLindberg
 
2013-03-19
INSPIRATIONSBESÖK I MIN ATELJÉ
Jag visar på ett lustfyllt och kravlöst skapande utan rätt och fel.
Vill du veta mera?
maila eller ring
[email protected]
070 557 52 18

Finns även på FB. Anneli Lindberg