Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Video
Gästbok
Länkar
Kalendarium
Meddelande




Angelika Ann Kammerer

Välj väggfärg:
Välj ram:

Här kan du skicka en intresseanmälan till konstnären. Ange så mycket information som möjligt så att konstnären kan återkomma med detaljerad information om konstverket, frakt osv. En kopia på intresseanmälan skickas till den e-postadress du anger.

Titel: Beate Uhse - ur serien "Fördomar"
Motiv: Porträtt
Teknik: Akryl
Mått: 50 x 61 cm
Upplaga:
Pris: 7
Övrigt: 2019
Akryl på canvas-målarkartong,
skuggfogsramad i en gammal tryckerilåda 60 x 66 x 3cm
Den här serien innehåller porträtt av människor som påminner mig om hur lätt det är att döma någon utifrån deras utseende och sedan har fel. I Tyskland kallar man det för att "stoppa ner någon i en låda", vilket är anledningen till att alla dessa porträtt är inramade i lådor.

Beate Uhse (1919 – 2001) var en ovanlig kvinna. Redan i unga år visste hon vad hon ville: att bli sportpilot! 1937, på sin 18-årsdag, klarade hon provet och fick sitt flygcertifikat. Två år senare fick hon sin aerobaticlicens och flög sedan som dubbel i flera filmer. Under andra världskriget blev hon kapten i Luftwaffe och 1945 togs Beate Uhse till fånga av britterna. Efter frigivningen flyttade hon till Flensburg och grundade världens första sexbutik 1962 som ensamstående mamma. Det börsnoterade Beate Uhse AG var en marknadsaktör i handeln med erotiska tillbehör och den erotiska tv-stationen Beate Uhse TV var uppkallad efter henne.

Trodde du att den här prutiga kvinnan kunde göra allt detta?


Namn
Address
Postadress
Telefon
E-post
Meddelande
Bekräftelsekod
Ange koden exakt så som du ser den