Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
emi (Eva-Marie) Söderströmemi (Eva-Marie) Söderström
Frilansande konstnär, Olika konstnärliga aktiviteter.
Uppsala. Har jobbat som grafiker, kört ett litet tryckeri och annat ’kontorsjobb’ och har nu heltid som ”fri” - läs ej anställd.
Konstnären i mig fanns redan i barndomen och fortsatte genom åren med olika kurser och utbildningar på fritiden. Hemifrån fick jag alltid höra att det inte går att försörja sig som konstnär vilket ledde till andra sysselsättningar och utbildningar. Genom livet har det dock alltid funnits ett driv att använda det konstnärliga uttrycket.
Efter familj med flera barn och olika anställningar har jag nu kunnat ”släppa loss” med penslar och palettknivar mm. Än så länge är halva vardagsrummet min ateljé, men jag har möjlighet att måla större tavlor utanför hemmet i Uppsala.
Den gyllene tråden är nyfikenheten, experiment i bilden, detaljerna och material bland annat. Utanför ”boxen” så att säga. Min konst vill vara motvikten till det svarta, onda och deprimerande. Målet är det vänligt ljusa, det roliga och reflekterande över det positiva som finns omkring oss. Inspirationen kommer från den skapande naturen, former och kärlek till vår värld.
Jag använder olika typer av material och kallar mina alster dekorationer, vare sig det är tuschteckningar, akryl, olja, keramik eller annat material - tex korkar, silikonslingor (allt grundat på idéer). Använder både stora och små målardukar, pannåer eller konstnärspapper.
Har jobbat med grafisk design många år. Drivit ett litet sublimeringstryckeri och haft olika kontorsjobb och är nu på heltid “fri” (läs ej anställd). I min forntid fiskade jag upp kurser på Konstfack, Konstskolan i Stockholm, Lördags-akademin, Berghs, keramikkurser, färglära m.fl. Dock tycker jag traditionell utbildning bara delvis är till hjälp och vill experimentera själv i mitt skapande.

Utbildning
Konstskolan i Stockholm.
Konstfack, Terminskurs Teckning.
Berghs School of Communication
Grafisk design o Illustration.
Keramikkurser
Olika kortare kurser, tex Göthes färglära mm

Utställningar
Stockholm, Östermalm under början av 90-talet.
Flera i Uppsala Galleri och Uppsala saluhall.