Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Video
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Kalendarium
Meddelande
Blogg
Carina Ehlers  
2011-02-01 16:03:17 Andligt
MATERIA SOM ENERGI
"Einsteins mest berömda formel, E=mc2, slår fast att när du förstör materia får du ut en viss mängd energi. Det här innebär att materia helt enkelt är sammanpressad energi och att allting i universum därför består av energi. När du kastar en sten i en damm påverkas varje molekyl i dammen som ett resultat av de vågkrusningar som uppstår. På ett liknande sätt är tankar och avsikter en form av energi som strålar ut från dig och påverkar allting i energihavet - universum.

När vi förstorar upp materia med ett mikroskop börjar den likna en schweizisk ost. Ju mer vi förstorar, desto mer kan vi se tomrummen inom det som från början föreföll vara solid materia. I takt med att förstoringen ökar blir de solida partierna färre och tomrummen fler. Om vi skulle hitta ett solitt material skulle det ha en oändlig densitet vilket är omöjligt. Det finns ingenting sådant som solid materia. Ju mer du bryter ner ett ämne, desto mer finner du att allting bara är vibrationer. Grundprincipen är att alla och allting är energi.

När vi väl inser att kroppen består uteslutande av energi kan vi förstå den inbördes förbindelse som finns mellan varje cell inom oss och mellan varje levande organism i universum. Tankar, känslor och mentala och fysiska energier strålar utåt i alla riktningar. De påverkar andra runt omkring oss och nära oss på både positiva och negativa sätt.

Kvantfysikens strängteori slår fast att materia är energi, som i sig är en frekvens eller en vibration. Allting i universum består av energier som vibrerar på olika frekvenser och i olika mönster.
Ohälsa är en obalans i energin. Energiobalans yttrar sig i form av olika åkommor, beroende på var vi utvecklar en energiblockering. Energiblockeringar upplevs ofta först i form av stress och yttrar sig på olika sätt hos olika personer. En del är till exempel benägna att drabbas av huvudvärk och andra av magsmärtor. Det uppstår ett brott i kommunikationen när energisystemen inte flödar i ett harmoniskt mönster. Det jag - Adam McLeod - kallar för vårt hälsomönster är resultatet av att kroppens energisystem flödar i ett harmoniskt mönster."

"Det undermedvetna sinnet formas av det vi säger till oss själva."
~ Adam McLeod författare mm till Drömhealern 1 och 2 m fl ~

Genom detta utdrag som jag återger från Drömhealern 2 vill jag visa att vi faktiskt genom våra tankar och avsikter/intentioner kan påverka, inte bara hur vi själva mår utan även allting annat runt omkring oss, och ju fler som öppnar sig för denna insikt och möjlighet desto större är chansen att vi alla får uppleva och njuta fullt ut av livet.
- 'Men jag är är fullt frisk' kanske någon säger och tar avstånd till denna syn på det hela - då säger jag att det handlar ju nu inte enbart om oss själva som fristående individ utan det handlar om allas vår överlevnad på denna planet. Vår jord, den säkert mest älskade i detta solsystem, kanke universum, mår lika dåligt som hundratusentals andra människor, växter och djur gör och i åtanke av detta är det hög tid att vakna.

Visst är det en lång väg att gå innan man helt kan se innebörden och vidden av det hela, men en början i positiv riktning är att lyssna mer på sig själv och sina egna tankar och förstå att det bara är du själv som har makten att göra en förändring till det bättre. Vi har alla en utomordentlig kraft inom oss själva för såväl självläkning som till hjälp för ett helande, läkande åt våra medmänniskor, djur och värld.
Carina  

Kommentera »

    

«    June 2023    »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Senaste blogginläggen
INSPIRATIONSCIRKEL 19/10-22
Fantasin 1/7-16
Positiv uppmuntran för fortsatt konstnärsskap 12/10-15
LYCKA 17/9-15
ALLA BÖR FÖKOVRAS & TA EGENANSVAR 10/3-15
Utställning i USA? 14/8-13
MediumCertifiering & ett Foto Mot Fysikens Lagar 1/6-13
Vilken trevlig gåva 29/4-13
Chianciano International Art Award 2012 24/9-12
Sevärdheter i Florens 22/9-12

Bloggkategorier
Allmänt
Dikter
Nebulosor
Andligt
Namn
Drömmar

OKTOBER PÅ CYPERN
NOVEMBER PÅ CYPERN
Hemresan
November 2008
http://se.41q.com/
Cypern - april 2009
Cypern - maj 2009
HUMOR
Influensavaccination
Öppen ateljé och annat
Tidningsartikel
CYPERN - October 2009
Åkte till Kanada & lärde mig Heala
Hackers
Andligt/Konst
Åkte till Kanada & Lärde mig Healing
Åkte till Kanada & Lärde Healing
Konstcertifikat Italien
Chianciano
Konst & andligt
Paranormalt fenomen
EnergiHealing
År 2016