Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Video
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg
Gunilla Löfgren  
2014-05-04 10:24:31 Resa och utställningar
Nyheter från Skatubacken!
Min hemsida www.skatubacken.se håller på att göras om så nu skriver jag in lite nyheter här på min blog.
Vad är nytt? Eftersom att det är länge sedan jag skrev så har det naturligtvis hänt mycket, men nöjer mig med att skriva om det som skulle ha hamnat på hemsidan.

Utställningen i Bologna är över och var mycket välbesökt som vanligt. Varje år, ibland två gånger per år, har Paola Trevisan internationella utställningar som kallas ”Little Treasures” där alla bilder har formatet 20×20 cm. I år fick jag en Award för mina bilder!! Trevligt värre och en chans att göda egot….!

Konststafetten i Gamla Stan, Stockholm är också historia. Ingen Award där, men till min stora glädje sålde jag några bilder. För er som inte vet….Jag bor i vacker glesbygd och för att ta mig och mitt pick och pack till Stockholm så är det bil till centralorten, buss till Stockholm och slutligen taxi till galleriet. Sedan samma procedur igen. När jag skriver pick och pack betyder det en pirra fullastad med de större och väl inpackade bilderna och sedan har jag de stora väskorna med väl inpackade mindre bilder. Inte en hand ledig utan måste gå i omgångar. Kallsvetten kryper och stressen ökar, men väl på plats i bussen blir det några timmars respit innan allt ska köras iväg till en förbokad taxi som eventuellt kommer…… Sådana gånger bannar jag mitt beslut att bosätta mig i Hälsingland och tänker ….det är Stockholm som gäller! Men var kan man bo????
Förut åkte jag tåg, men blev tillsagd att det enda bagage jag fick ha med mig var det jag själv kunde bära och lägga på hatthyllan…. Ingen hjälpsamhet där inte, och att en konstnär med sin packning inte platsar som resenär på SJ har jag fått erfara många gånger! Nog klagat! Nu kanske några undrar…men varför tar hon inte bilen? Det enkla svaret är – jag kan inte köra i Stockholm! Jag är en glesbygdsbilist, få trafikskyltar, en väg utan filer, ett par tre möten på sträckan. Kanske du ser en räv, en älg eller om du har tur en björnunge i diket och då gäller det att se upp!

Nu väntar jag på besked från ett par jurybedömda utställningar och håller tummarna för att jag kommer med.

Sommarutställning på Österlen blir det. Då packar jag helt enkelt en stor kartong och skickar ner den till Skåne. Bekvämt!!!

Försöker tillsammans med fyra andra konstnärer ordna en utställning tillsammans med indiska konstnärer i Stockholm nästa år. Lyckas vi så blir det fantastiskt. Nu gäller det att formulera sig för utställningsidé, göra budget och fylla i alla krångliga papper och söka bidrag. Hinner knappt måla!
Har ställt ut i Indien flera gånger och nu ska vi försöka ordna en här i Sverige. Fem indiska och fem svenska konstnärer. Håll tummarna för oss! Om ett par år ordnar de indiska konstnärerna en utställning i Bhutan som vi ska delta i!!!

Själv får jag hålla tummarna för att jag ska kunna administrera min ”nya” hemsida som kommer att läggas här på WordPress. Jag har i åratal använt mig av Frontpage men det programmet går inte att uppdatera längre.

Vi hörs!


  

Kommentera »

    

«    September 2021    »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Senaste blogginläggen
Vad har hänt sen sist? 4/3-17
The first Symposium of Art in Kurdistan/Iraq, Sulaymaniyah June 2014 2/8-14
Glädjande nyheter! 23/5-14
Nyheter från Skatubacken! 4/5-14
Mitt galleri här på svenska konstnärer har blivit utsatt för dataintrång!! 17/11-13
Art Expo, Sommarsalong, Österlen och Manhattan Arts International och Indien förstås! 18/5-13
4/2-13
Manhattan Arts Artists 29/1-13
Äntligen Indien igen! 29/1-13
Vill du åka till Indien? 14/11-11

Bloggkategorier
Allmänt
HJÄLP
KRO-medlem
Imagine Peace
Resa och utställningar
Hälsning