Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg

 


Cicily E Bäckström  
2020-10-13 09:18:50 Allmänt
Har blivit intervjuad, här är frågorna o svaren...
Fråga 1: What are the core and fundamental themes and concepts of your art?

Svar: Har aldrig tidigare funderat över min konsts "kärna". Eftersom frågan ställts får jag tänka efter och det står då klart för mig att det basala och fundamentala till viss del består av min obändiga vilja som driver mig framåt i sökandet efter något ouppnåeligt, okänt.

I det abstrakta uttryckssättet kan jag fritt söka mig fram till detta något som ännu inte visat sig för mig. Jag får lita till att ett flöde infinner sig, vilket händer, men inte alltid.

Det intuitiva och spontana skapandet som sker just då i ett speciellt moment är det jag förmedlar till de som kan, vill och ser.
Önskar att hen kan ta till sig linjernas dans, kulörernas budskap och energins gnista.Fråga 2: How closely do these ideas relate to your creative process and the actual act of creating the art itself?

Svar: Oftast målar jag icke föreställande, då kan jag göra det som faller mig in, utan "måsten".

Fråga 3: Which artist/designers/creators (past or present) are you inspired and influensed by?

Svar: I början av mitt konstnärsskap imponerades jag av Vasilij Kandinskij. Min beundran gäller fortfarande. Så modern och före sin tid. Superlativen känns överflödiga, konst som talar för sig själv behöver inga förklaringar. Han är bara så BRA!
Blev en gång berörd av en liten treårings teckning i lokaltidningens barnsida. Hon hade tecknat en prickig hund och den var ritad på barns vis, enkel och självklar med prickar på kroppen. Fångad i nuet, naiv och äkta.

Den lilla tavlan inspirerade mig till verket "Dot Dog", en större målning i blått och rött med svarta prickar.

Så kan det vara, det oväntade och enkla kan också inspirera.

Fråga 4: Which of your work/works stands out as a highlight, a favorite or a significant point in your creative, growth and developemnt? And why?

Svar: Två små målningar som betytt mycket för mig är "Nattöga" och "Återsken" som såg dagens ljus vid kökets diskbänk i lägenheten i Uddevalla. Jag var en nybörjare som inte trodde på min förmåga men dessa två verk blev antagna till Liljewalchs Vårsalong i Stockholm 1995. En årlig, uppmärksammad, statusfylld utställning som ger eko över hela landet.
En stor och viktig framgång för en nybörjare och ett kvitto för mig att jag var inne på rätt spår.

Fråga 5: An artist of powerful creative voice and messsage. What do you wish to communicate to your audience?

Svar: Genom de klara kontrasterande färgerna, de svepande linjerna och min energi, vill jag förmedla kraft. Energin i bilderna hoppas jag talar för sig själv och budskapet är att våga gå mot de gängse normerna.
Kasta er ut i okänt vatten! - Bestig de högsta bergen! - Gå mot strömmen- Du kan- du vågar - men skydda ditt autentiska jag.

Fråga 6: Creatively, proffessionally and in all aspects of being an artist, what are your goals for your upcoming works and art?

Svar: Om betraktaren känner av konstnärens personlighet i verket, då är det bra konst, har någon känd person sagt.
Det tar jag till mig och målet för min fortsatta utveckling blir att förstärka och tydligare förmedla mitt frihetsbudskap och att visa mer av min humor och min energi.

En sak vet jag , om jag en dag når det åtråvärda, det jag så enträget söker ... Gud sig förbarme ... då har jag inte mer att ge.

Cicily E BäckströmKommentera »

    

«    January 2022    »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Senaste blogginläggen
Har blivit intervjuad, här är frågorna o svaren... 13/10-20
8/6-20
Utställningen "Offline" i Rom 19 okt 2019 8/10-19
Internationell utställning i Italien 6/10-19
5/10-19
Rose 24/9-19
Art Productions New York 20/7-19
Mina egenskaper... 18/7-19
Nightgarden Yellow 26/6-19
Nattöga Violett 25/6-19

Bloggkategorier
Allmänt
Foto
Intervju av Art Productions New York
Julottekalas på 1800-talet
humor o satir
Författande