Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Meddelande




Naemi BureNaemi Bure
Vid sidan av mitt skapande har jag under de senaste 5 1/2 åren varit redaktör och formgivare för Bildkonstnären; en medlems- och kulturtidskrift utgiven av Svenska Konstnärsförbundet.
Tidigare var jag anställd inom regeringskansliet som dep.sekr/informatör i Näringsdepartementet.

Jag målar varierat både vad gäller val av motiv och uttrycksform, mestadels blir det olja eller akryl men under senare tid en hel del akvarellmåleri. Jag växlar mellan figurativa och nonfigurativa motiv. Jag målar en hel del porträtt på beställning.

Jag är medlem i SK - Svenska Konstnärsförbundet, BUS - Bildkonst Upphovsrätt i Sverige och Fria Journalister.

Utbildning
Jag hade siktet inställt på en konstnärlig yrkesinriktning. Först Konstfacks aftonskola, därefter Grundskolan för konstnärlig utbildning - Grundis; en film- och tv-utbildning på Filminstitutet genom Kulturpedgogiska institutionen/Dramatiska institutet och ett flertal fristående studier i måleri och kroki, bland annat för konstnärerna Li Hertzman-Ericson och Jerker Eriksson.

Jag är utbildad på Lärarhögskolan och har även en 1 1/2-årig utbildning från Metallinjen, Folkuniversiteten i Stockholm. Har tillverkat och ställt ut en del smycken och korpus i silver. Har även utbildning inom desktopp, webbdesign och digitalt skapande.

Utställningar
Våren 2000 hade jag min första separatutställning. Hitintills har det blivit ett 40-tal utställningar i Sverige och utomlands. Både separat- och samlingsutställningar och ett antal jurybedömda utställningar, bland annat i Väsby, Vadstena och Göteborg.