Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Pär Kock
Gävlekonstnär, målar i renäsansstil, porträtterat förre landshövdingen.

"Det tycks som om Pär Kocks studier av tillvarons enkla detaljer har fördjupats. Glaset, kruset, tekoppen och äppelhalvan med morakniven målar han minutiöst, för att inte säga kärleksfullt. Han förstärker betraktarens närvaro i världen genom att förse dessa föremål med ett blänk, en fläck, en spegling.

Kanske handlar detaljmålningarna också om ett motsatt perspektiv - den skapande kraft som ger föremålen form och funktion för människans behov. I förlängningen anar vi konstnären som gud, eller snarare livets skapande princip som konstnärlig verksamhet, en princip som är synlig i allt, om vi tittar noga."

Text: Niels Hebert

Pär Kock pendlar mellan sakralt och profant och mellan realism och abstraktion som tar sin plats i antika och i moderna miljöer. Han har ett gediget intresse och en djup kunskap av gamla hantverk som innefattar allt från grundering och preparering av linnedukar, kokning av djurben till rivning av färg. Han behärskar lasyrmåleriet, ett tidskrävande arbetssätt där duken behöver årslånga torktider mellan varje färglager. Men han mixar också med nya tekniker så att delar av bilden får en annan och även en dubbel betydelse.
text:Galleri Hera.

Utställningar
2011 Galleri Hera, Stockholm.

Färila konsthall.

etc.