Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Hans EkbladhHans Ekbladh
Jag är autodidakt bildkonstnär och skulptör, född 1961 i Kristianstad Skåne. Har varit verksam inom konst och scenografi sedan 1984. Jag har bland annat arbetat med filmer som Arn, Hamilton, Jönssonligan, Strul, The girl with the dragon tattoo för att nämna några.
Många tv-reklamer blev det bla Gevalias Oväntat besök och happenings i Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Stockholm. Arbetade med H&M 50-års jubileum och Inwear & Matinique. Arbetade även med dekoren till olika utställningar på museer som Sveriges Historia på Historiska och Nordiska museet i Stockholm.
På Jämtli museum i Östersund var jag med och byggde dekoren till en befintlig utställning. Jag arbetade även med dekoren till Utan Gränser en vandringsutställning, som visades på många olika ställen i Sverige.

Jag har drivit mitt företag Konst & Inredningsbetong i 25 år, som har en egen design och produktion. Specialuppdrag på beställning till både privatkunder och företag, från badrum- & köksinredningar med betongvask och betongskiva, för butiksinredningar och helhetskoncept för offentliga miljöer.

Är det detta som gjort mig till den jag är och kommer fram i min konst?

Min konst präglas av ett lekfullt och fantasifullt förhållningssätt till material och teman. Min användning av betong i både funktionella och konstnärliga sammanhang visar på en stark känsla för design och en vilja att experimentera med olika material. Upptäckten av mikroballonger som ett sätt att lätta upp betongen och införliva bubblor i mitt arbete har blivit ett kännetecken för min stil.

Mina målningar är fulla av infall och humor, ofta med gestalter eller djur som blåser bubblor eller omges av dem. Detta motiv fungerar som en metafor för den mänskliga upplevelsen och representerar glädjens flyktiga natur och livets bräcklighet. Mitt arbete är både engagerande och tankeväckande och bjuder in tittarna att fundera över djupare betydelser och känslor.

Mitt utbud av stilar, från realism till abstraktion och surrealism avslöjar en mångsidighet och anpassningsförmåga som är avgörande för min konst.

Sammantaget speglar min konst en djup nyfikenhet på material och den mänskliga upplevelsen. Den är fantasifull, lekfull och tankeväckande och bjuder in tittarna att komma in i en värld av bubblor och fantasier.

Utställningar
PROJEKT


Seperatutställningar


2014 Konst på stan i Ängelholm.
2017 BiblioteksGalleriet Bjäre konstförening i Båstad.
2017 Hotell Helsing i Helsingborg.
2018 Fyrhuset i Skälderviken.

2011-2019 Diverse utställningar Konst & Inredningsbetong i Ängelholm.
2021 Blå hallen i Höganäs.

2022-fortfarande Rådhuset i Helsingborg.
2022 Whole lot of bubbles, på Salthallarna i Höganäs.


Samlingsutställningar:

1995 Sveriges historia, Historiska muséet i Stockholm
1998 Container Expo utan gränser
2014 Olja och Betong på vuxenskolan i Ängelholm
2023 Galleri Oscar i Mjöhult (jurybedömd)