Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Meddelande
Emmy DijkstraEmmy Dijkstra
Jag hittar historier i allt jag ser omkring mig. De stannar kvar i mina tankar där de mognar och väntar tills de kan komma till uttryck. Den röda tråden i mitt arbete är den sökande människan i världen. De reser världen runt, genom öknen och djungeln. De äger inte mycket, det är bara några grejer de tog hemifrån; en väska full av förväntningar och tårar som längtar hem.

I 2013 flyttade jag från Nederländerna till Stockholm. Jag är utbildad konstnär och konstpedagog och jag har gått både utbildningar i Nederländerna. Det var först under mitt sista år på konsthögskolan att ett stort intresse väcktes i grafik och dess olika trycktekniker; äntligen hade jag hittat mitt sätt att uttrycka alla bilder jag hade i mina tankar. Efter jag hade avslutat min utbildning på konsthögskolan i 2004, jobbade jag på en grafikverkstad i flera år. I 2010 ville jag utveckla mig vidare och under ett år utbildade jag mig till konstpedagog. Jag utvecklade och genomförde olika konstprojekt som frilansare och som museum pedagog.


Strax efter jag flyttade till Stockholm fortsatt jag mina kurser i olika trycktekniker på olika verkstäder runt om i landet; det var ett bra sätt att komma in i det svenska samhället och lära känna nya kollegor och vänner. I 2015 började jag jobba på en Waldorfförskola och jag blev mer och mer intresserade i den här pedagogiken och bestämde mig att börja plugga på Waldorflärarhögskolan i Bromma. En deltid studie på fem år. Utbildning är inriktat på småbarnpedagogik och inom den här pedagogiken är det konstnärliga invävt i alla pedagogiska ämnen.


Mitt jobb som småbarnspedagog och som konstnär har blivit mer sammanflätande under åren; de berikar varandra.www.emmydijkstra.nl

Utbildning
2010-2011: Postgraduate education Artist in the classroom at art academy ArteZ, Holland, 2000-2004: Fine Art at Art Academy St.Joost (the Netherlands), flertalet workshops t.ex. 2013: Workshop limtryck på KKV in Nacka, 2012: Workshop paper litho vid Manhattan Graphics Center in New York, 2009: Course non-toxic etching at the graphic printshop in Leiden.

Utställningar
2019 Solo utställning på Detroit Stockholm
2021 Solo utställning på Grafiska Sällskapet
2023 Solo utställning på Detroit Stockholm
2024 Solo utställning på Grafiska Sällskapet

Jag är medlem i Grafiska Sällskapet, Detroit Stockholm och SKF Konstnärshuset