Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Meddelande
Emmy DijkstraEmmy Dijkstra
Jag hittar historier i allt jag ser omkring mig. De stannar kvar i mina tankar där de mognar och väntar tills de kan komma till uttryck. Den röda tråden i mitt arbete är den sökande människan som ska förhålla sig till sin omvärld och samhället den befinner sig i. Ibland är de på resande fot för att hitta sin plats någon annanstans.

I 2013 flyttade jag från Nederländerna till Stockholm. Jag är utbildad konstnär och konstpedagog och jag har gått både utbildningar i Nederländerna. Det var först under mitt sista år på konsthögskolan att ett stort intresse väcktes i grafik och dess olika trycktekniker; äntligen hade jag hittat mitt sätt att uttrycka alla bilder jag hade i mina tankar.

www.emmydijkstra.nl

Utbildning
2010-2011: Postgraduate education Artist in the classroom at art academy ArteZ, Holland, 2000-2004: Fine Art at Art Academy St.Joost (the Netherlands), flertalet workshops t.ex. 2013: Workshop limtryck på KKV in Nacka, 2012: Workshop paper litho vid Manhattan Graphics Center in New York, 2009: Course non-toxic etching at the graphic printshop in Leiden.

Utställningar
2019 Solo utställning på Detroit Stockholm
2021 Solo utställning på Grafiska Sällskapet
2023 Solo utställning på Detroit Stockholm
2024 Solo utställning på Grafiska Sällskapet

Jag är medlem i Grafiska Sällskapet, Detroit Stockholm och SKF Konstnärshuset