Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Gästbok
Länkar
Meddelande
Gunhild Agnér Sigbo
Måleri, Skulptur, Teckning, Grafik, Foto.

”Mest entusiastisk är jag för det experimentella bildbygget, gärna i akryl och tempera, men jag gör också bilder i fotobad eller via en grafisk plåt. Resultaten blir organiska och abstrakta paradoxer, som förenar naturens kraft med människans ibland märkliga handlingar, ofta i starka färger. I mitt arbete utgår jag gärna från levande modell eller en jordnära upplevelse och gör skisser i lera och på papper, som jag sedan laborerar med tills en idé tar form och färg. När det stämmer blir det ofta också en målning." Min utbildning har jag fått på många enstaka kurser i Lund och Holbæk, men framför allt som elev i 2 1/2 år på konstskolan i Gerlesborg.

Representerad på Lunds universitet och Teckningsmuseet Laholm, i Region Skåne och Uddevalla kommun.
Medlem i KRO, SvK, VSKG, KKV Malmö och Konstnärsgruppen MAGICK.

Utbildning
Utbildad vid Vuxenskolan och Kvällsuniversitet Lund, Gerlesborgsskolan Hamburgssund och Konsthøjskolen Holbæk i teckning, grafik, måleri, foto och skulptur. Konstvetenskap 40 poäng.

Lärare som gett mig mycket: Kerstin Adam-Nilsson, Lasse Andreasson, Birgitta Eriksson-Fast, Colin Fraser, Arne Isacsson, Kamil A Lukaszewicz, Marja Sikström, Hardy Strid och Inger Wallertz m fl.

Utställningar
Deltagit i ett 100-tal utställningar i Sverige, Finland och Italien, bl a Landskrona museum, Bohusgalleriet, Karlshamns konsthall, Galleri Karibakka, Vens kulturhus, Väsby Konsthall, Galleri Ängeln och Gerlesborgsskolan.