Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg

 


Jürgen AspJürgen Asp
Jag har bild och text som uttrycksform. Teckningen är den grund jag står på och den jag lutar mig emot när jag ger mig in i nya projekt. Färgen ger mig ytterligare flera tonarter att spela på och öppnar upp mitt sinne och i texten utrycker det jag inte kan säga i bild.

Allt skapat i en vilja att upptäcka det oväntade och en önskan att ni ska finna det jag gjorde… när mina instrument rörde vid pappret och målardukarna.

Jag arbetar med teckning, måleri och akvarell. Vänder mig ut bland gallerier och konstklubbar. Mina utställningar är en inbjudan till min värld av bilder, färger och streck på en vit duk eller ark papper. Förvåna, beröra och att vila i.

Mitt måleri är alltid en lek med akrylen, tung och monumentalt till blont och nära, från det tunna som gränsar till akvarellen, till lager av pigment. Alltid en lika spännande resa!

Utbildning
Studerat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm och i Bohuslän, Hovedskous målarskola i Göteborg, Konstindustriskolan i Göteborg (numera HDK) och egna studier i Spanien och Östtyskland 1981 och 1984 samt fria studier i Órgiva i Spanien vintern 2005-2006.

Utställningar
Några av mina utställningar: Svart på Vitt- 2019 på Landskrona konsthall, Galleri Koch i Stenungsund, Frederiksverks konsthall Danmark, Arvika Konsthall, Lerums konstförening, Galleri Slottet Sunne, Natthagens galleri i Løten Norge, Edsvik konsthall, Sollentuna och Galleri Slottet i Partille, Bohusgalleriet, Stensalen Gerlesborg, Vänersborgs konsthall, Uddevalla konsthall, Konsthallen Bohusläns museum
Representerad på flertalet sjukhus, kommuner och företag.