Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Jürgen AspJürgen Asp
Min arbeten består av stora oljemålningar, oftast med människor som den centrala delen av bilden, akvareller från resor och projekt, och teckningar som gränsar till grafik.
Jag är vid sidan av min egen skapande verksam även verksam som kursledare på Akvarellmuseet i Skärhamn, kursledare i akvarell, kroki och måleri på Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng och vid It-universitetet och HDK.
Har min ateljé i Göteborg, Stenungsund och överallt där jag känner mig kreativ och hittar något att berätta om.

Utbildning
Studerat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm och i Bohuslän, Hovedskous målarskola i Göteborg, Konstindustriskolan i Göteborg (numera HDK) och egna studier i Spanien och Östtyskland 1981 och 1984 samt fria studier i Órgiva i Spanien vintern 2005-2006.

Utställningar
Några av mina utställningar: Galleri Koch i Stenungsund, Frederiksverks konsthall Danmark, Arvika Konsthall, Lerums konstförening, Galleri Slottet Sunne, Natthagens galleri i Løten Norge, Edsvik konsthall, Sollentuna och Galleri Slottet i Partille. Har medverkat i samlingsutställningar på Årjängs Folkbibliotek, Bohusgalleriet, Stensalen Gerlesborg, Vänersborgs konsthall, Uddevalla konsthall, Konsthallen Bohusläns museum och Edsvik konsthall i Sollentuna.