Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Ingrid AlmquistIngrid Almquist
Född och uppvuxen i skogarna i norra Småland i början av 50-talet, men numera bosatt och verksam utanför Medevi brunn norr om Motala.

Som bildmakare arbetar jag i den grafiska tekniken collografi. Varje tryck är unikt och finns bara i ett exemplar, men ofta trycker jag en bild i olika färgskalor eller variationer (monoprint). Jag trycker också monotypier.

När jag vill göra objekt/skulpturer/installationer återanvänder jag kasserat material som jag sätter ihop till ett nytt objekt (assemblage).
På loppmarknader och skrotgårdar hittar jag bortkastade ting som sätter igång min fantasi och skaparlust. Jag använder allt från gamla lampskärmar till bildelar!

Opretentiöst och prestigelöst låter jag fantasins skapelser bli verkliga overkligheter, som jag hoppas lockar till leenden och lust.

Utbildning
Ja - i väldigt mycket, men väldigt lite... i konst förutom kortare kurser.!
180 akademiska poäng . . . eller var det 210, det var så länge sen! . . . i beteendevetenskapliga ämnen samt Folkhögskolelärarutbildning.

Utställningar
Under åren 2001-2018 har jag deltagit i utställningar i både Östergötland, Närke, Småland och Stockholm, varav flera jurybedömda. Senaste separatutställningen var i januari 2016.
Jag har också 2003-2018 medverkat i Norra Vätterns Konstrunda.

Medlem i Norra Vätterns Bild & Formkonstnärer
Medlem i KRO och SvK
Medlem i Örebro Läns Grafikgrupp, ÖLG
Medlem i KKV Örebro
Medlem i Östgötakonstnärer