Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Emil Josefsson
Jag söker ständigt efter utveckling och förnyelse i mitt måleri. Att ständigt bli en skickligare hantverkare med de material jag använder är min drivkraft.

Jag gör expressiva abstraktioner som ofta blir bakgrunder till mina experimentella realistiska verk, men ibland får abstraktionerna fungera som ett färdigt verk.

Jag vill med mina experimentella realistiska verk åstadkomma en symbios mellan realism och abstrakt konst.

Ofta är motiven i mina experiment vardagliga ting.

Jag använder olika tekniker och material för att åstadkomma mina resultat.

Ibland målar jag helt realistiskt och närmar mig då den fotorealistiska skolan.

I samtliga fall utgår jag från en teoretisk idé och ett foto som jag bearbetar lite digitalt och sedan målar jag fram ett resultat.

Materialet jag främst använder är akryl målat på papper, pannå (masonit) eller duk. Jag använder mig också ibland utav akvarell, akvarellpennor och torrpastell.

Jag använder dock en mängd olika verktyg för att uppnå de effekter jag vill få fram. Penna och pensel är långt ifrån de enda verktygen således.

Utbildning
Jag har endast en ettårig grundläggande konstnärlig utbildning i grunden. För övrigt är jag autodidakt. För mig är det inte utbildningen som gör konstnären utan det den presterar. Jag är skolad genom flitigt studium av konsthistorien och alla dess mästare jag finner intressanta för min utveckling.

Utställningar
Har medverkat på ett antal mindre allmänna tillställningar och mindre, lokala separatutställningar.