Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Andreas KrookAndreas Krook
Jag har målat abstrakt konst i ca. 30 år. Började min utbildning med krokiteckning och krokimåleri under Jacques Zadig på ABF under 1 år. Jag gick sedan vidare på Östra Grevie Folkhögskola på Måleri och Grafik-linjen i 2 år. Har sedan dess målat och känner mig egentligen väldigt självlärd. Motivmässigt inspirerad av naturen i mitt måleri, men mycket handlar egentligen bara om färger, former och fantasi. Målningarna tar ofta andra vägar än planerat!

Trycker en del Gicléetryck. Gicléetryck ser jag som att vi som målar och inte sysslar med originalgrafik (kopparstick, etsningar, mezzotint, etc), har en chans att göra en liten men exklusiv edition av en målning, allra helst om man inte har så stor måleriproduktion på årsbasis. Gicléetryck ger en utomordentligt bra kvalitet bildmässigt och till en mindre inköpskostnad för en konstinresserad i jämförelse med priset för originalgrafik och originalmålningar. Jag har ett litet Gicléetryckningsföretag som trycker giclée åt mig själv, samt andra konstnärer och fotografer.

Jag lämnar 10% rabatt på tryckning av giclée samt på mina egna konstverk. Skriv bara "SVK" när ni beställer på www.konstnarstryck.se eller min konst.


HANS ALEXANDER GERLANIUS har tryckt denna hos mig!
https://www.svenskakonstnarer.se/start/plus_gallery.php?chr=&aid=93

Utbildning
Krokimåleri under Jacques Zadig på ABF under 1 år. Jag gick sedan vidare på Östra Grevie Folkhögskola på Måleri och Grafik-linjen i 2 år.

Utställningar
Utställningar i urval:
Olofströms Konsthall Längan 2014
Limhamns Konsthall/konstförening 2015
Höörs Konsthall/Kulturhuset Anders 2015.
Hörby Höstsalong 2020