Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Synnöve LambertzSynnöve Lambertz
Uppvuxen i Stockholm, bodde 1964 – 1972 i Frankrike och bor sedan 1976 i Österskär i Österåkers kommun. Saknar formell konstutbildning men jag har levt med konst kring mig hela livet. Min far var konstnär och min farfar var konsthuggare vid Stockholms stads stenhuggeri på Vätö. Kortare kurser i olika grafiska tekniker (Viks folkhögskola och Färg och Form) samt kurs i skiktmålning med olja. Har under ett långt liv sett och läst mycket inom ämnet kons toch har ställt ut konst i 25 år.

Jag gör torra pasteller, oljemålningar och grafik. En del bilder från Kina är dock gjorda i akryl och akvarell p.g.a. flygtransporterna med flyg. Dessutom väver jag trasmattor som får egna.I mattorna försöker jag med färger återskapa minnen. Mina pasteller och oljemålningar föreställer landskap, hus, blommor - mycket från Stockholms, skärgård men också från andra platser jag besökt. Ofta finns människor eller djur med på bilderna. Grafiken jag gör är mindre avbildande och lite ”roligare”.

Medlem i Roslagens konstnärsgille (www.roslagenskonstgille.se), Svenska konstnärer (www.svenskakonstnärer.se)och grafikgruppen Torrnålarna (www.torrnalarna.se). Jag deltar också sedan flera år tillbaka i Konst-i-Roslagen - Öppna ateljéer i Täby, Vallentuna och Österåker, en årlig jurybedömd konstrunda (www.konstiroslagen.se).

Utbildning
Autodidakt. Kortare grafikkurser vid Wiks folkhögskola och Färg och Form. Dessutom kurs i skiktmålning med olja.

Utställningar
Separatutställningar: Senast i januari/februari 2013 med 19 mattor med temat de 4 årstiderna på Galleri Vågen i Åkersberga med rubriken” Mattan som varit modern i 250 år”.
I oktober 2010 konst utställningen ”Nedtecknat och färgat” i Österåkers konsthall/Länsmansgården.
I december 2009/januari 2010 ”Mitt perspektiv på Kina” med bilder från Kina,också Galleri Vågen.
I Förutom i Österåker har jag ställt ut separat i Stockholm, Norrtälje, Täby och Upplands Väsby. Samlingsutställningar: I Österåker och Norrtälje kommuner samt i Linköping, Luleå, Motala, Solna, Södertälje, Tibro, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Tibro och Vaxholm. Bland dessa ett flertal jurybedömda. Inköpt av i Österåkers och Linköpings kommuner. Senaste samlingsutställningarna var Konst i Roslagen i oktober 2012 (www.konstiroslagen.se), att jag hade gjort ett av löven på Hemslöjdens 100-årsjubileum samt utställning i Liljevalchs konsthall och i Kröns trädgård i Älmsta ( Norrtälje) september 2012.