Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Meddelande
Iris RönnqvistIris Rönnqvist
Iris Rönnqvist - född (1948) och uppvuxen i Norrbotten. Min grundutbildning har jag fått under första hälften av 1970-talet. Sedan dess har jag verkat som konstnär och konstpedagog. Jag var verksam i Luleå fram till 1980 då jag flyttade till Örebro. 1990 flyttade jag till Skåne, Ystads kommun. Under åren 2004- 2006 var jag verksam på den lilla fiskebyn Skillinge. 2006 flyttade jag tillbaka till Ystads kommun och St Köpinge när jag köpte den gamla skolan för atelje och bostad. 2009 flyttade jag upp till Piteå och blev där till 2012 då jag åter bosatte mig i Skåne och nu i Gärsnäs på Österlen där jag har min bostad och atelje.

Under åren som gått har jag förkovrat mig i olika tekniker genom olika komprimerade utbildningar och genom självstudier i och utom landet.

1975 hade jag min första separata utställning i Luleå på galleri Piccolino. Goda recensioner! Sedan dess har jag haft många utställningar - separata - men också deltagit i samlings- och vandringsutställningar.

Att mitt arbete känns meningsfullt och berikar mig beror på utsagor som "man blir glad!"- "underbart med färger som lever sitt eget liv!" - "god tecknare" - "varför finns fåglarna med...änglarna?...ögonen" - "tänk att det finns så många tekniska möjligheter!" - "härligt med så stora format" - "en sådan liten färgklick har man alltid plats för att njuta av" - "jag finner tröst i dina bilder" m.m...m.m...

Redan 1975 var jag representant för Luleå kommun i Biennale Bottniska Viken i Finland. Jag har ställt ut runt om i Sverige på många platser och även utanför Norden, exempelvis i USA.

Jag finns representerad i en mängd företag, kommuner och landsting samt i många privata samlingar.

Erfarenheter av att göra företags/konstföreningars medlemsupplagor i grafiska tekniker finns.

Illustrationer i barnböcker och tidskrifter gör jag gärna och själv har jag också skrivit ett par barnböcker. Jag har medverkat i svensk television genom utbildningsprogram och kaféprogram.

Utsmyckningar/offentliga arbeten bland annat den Historiska utställningen Ystadbygden 6000 år - från forntid till nutid - olika tekniker - allt från teckningar och målningar till reliefer i stengods.

Genom åren har jag arbetat i många olika tekniker, måleri - olja- akryl- akvarell - gouache - tempera. Blandtekniker, textila tekniker, 3- dim i olika material, papier maché/caché, lättbetong och inte minst i lera! (Stengods/lergods). Dessutom även i olika grafiska tekniker.

Vill Du veta mer om mig får Du gärna kontakta mig. Jag är öppen för separata utställningar.

Jag är medlem i SvK, Svenska Konstnärer, KRO - Konstnärernas Riksorganisation. KIN konstnärer i Norrbotten, BUS.

Utställningar
1975 hade jag min första separata utställning i Luleå på galleri Piccolino. Goda recensioner! Sedan dess har jag haft många utställningar - separata - men också deltagit i samlings- och vandringsutställningar.