Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Länkar
Meddelande
Lennart WallinLennart Wallin
IN MEMORIAM
Död 26 december 2017.

"Jag bor i Strömsbergs gamla vallonbruk som ligger utanför tätorten Tierp i Norra Uppland. Här arbetar jag med måleri och skulptur. Jag odlar massor av grönsaker och har ett brinnande intresse för allt vad naturen kan erbjuda. Jag har en stor gård och en fin ateljé som är öppen för den som vill när som helst. Jag har utbildat mig på bland annat Berghs reklamskola (1965-66) och Konstfackskolan (1968-70).

Jag arbetar oftast med temautställningar, där jag använder teknikerna olja, akryl, akvarell, gips och träskulptur. Människans förhållande till natur och kosmos är ett brett tema där symbolik, abstraktion och ljus är de olika uttryckssätten. Träskulpturer kommer in på golvytorna som ett helhetskomplement till väggutställningen. Naturen och kosmos har alltid varit min stora inspirationskälla.

Vill ni nå mig för att fråga någonting eller boka en tid för en visning runt i Ateljén så titta på sidan Länkar. Där kan ni se hur ni får tag i mig. Ni är välkomna att skicka en hälsning i min Gästbok.

Utbildning
Berghs reklamskola (Stockholm) 1965-66 Konstfackskolan (Stockholm) 1968-70.

Utställningar
Stockholm 14st
Gävle 10st
Tierp 7st
Vaxholm 3st
Leufsta bruk 3st
Uppsala 2st
Sandviken 2st

Övriga:

Motala, Strängnäs, Enköping, Gustavsberg, Laxön, Köping, Östhammar, Markaryd, Trelleborg,
Åland, Slovenien, Estland.