Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Video
Länkar
Visitkort

 


Mimmi ZettermanMimmi Zetterman
Hmm, vem är Mimmi? Det är svårt att gå ur sig själv och välja några egenskaper som kännetecknar mig. Alla bitar är jag.
Allt ligger i betraktarens öga - precis som konsten.

Utbildning
Jag har ett skapande och konstnärligt uttryck med mig från både arv och miljö. Med fotografer, konstnärer och skådespelare i släkten har skapande alltid varit en del av mitt liv. Redan som barn började jag min konstnärliga bana via Malmö Konsthalls barn- och ungdomsverksamhet, där den spontana kreativiteten utvecklades och grunderna i måleriet lades.

Parallellt med grundskolan gick jag kurser i akryl och kroki, på kvällarna läste jag konsthistoria. Den konstnärliga banan fortsatte på Värnhemsskolans fotoutbildning. Lärarinnan var fotokonstnären Anne Bauch. Samtidigt fick även diktandet och måleriet utrymme. Ämnen som skapande skrivande, bild och form fanns på den dagliga agendan.

Under 2007-2008 arbetade jag tillsammans med konstnärinnan Britt-Marie Aulin-Tonning i hennes ateljé. Britt-Marie Aulin Tonning blev en mentor under perioden vilket var både inspirerande och lärorikt. Jag har mycket att tacka henne för.

Sen många år tillbaka har måleriet dominerat och skapandet har renodlats. För att fortsätta utveckla mitt måleri tar jag kurser i akryl-, olje- och äggoljetemperamåleri.

Utställningar
Ja