Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Miriam De VincentiMiriam De Vincenti
Miriam De Vincenti, född 1968 i Buenos Aires, Argentina, och bosatt i Sollefteå i 2005.

"För mig är målandet ett sätt att passera gränsen från verkligheten till en parallell värld där former och färger svävar i luften. De svävar omkring oss och man fångar dem till varje tillfälle, till varje tavla där skapelsen och uttrycket är det som gäller. Där är färger och former balanserade av pulsen av blod. Den här världen är kopplad till verkligheten på ett omedvetet sätt, ju mindre medvetenhet det är desto mer expressivitet uppnås.
Enligt min åsikt är den största utmaningen för en konstnär att uppnå uttryck. När en tavla hänger på väggen tillhör den inte längre konstnären, fastän den insisterar på att känna sig "hängd på en spik." Det spelar ingen roll vad det var han menade eller vilken anledning han hade att måla den. Tavlan tillhör till betraktaren som passerat verklighetens tröskel för att skapa sin egen historia och berikar sig med den.
Det är inte lätt. Jag vet att jag är på väg på en lång väg som jag har bara har avverkat ett par meter på.
Mitt mål och min önskan är att Ni transporterar dessa tavlor till den plats dit Ni vill gå och kanske en dag kommer vi att träffas där, någonstans med en gemensam historia" / Miriam De Vincenti

Miriam De Vincenti nace en la ciudad de Buenos Aires, Argentina en el año 1968 y se establece en Suecia en el año 2005.

Utbildning
Jag började mina konststudier när jag var 15 år gammal med mästaren Susana Fernández Paglia. Sen studerade jag på Statens Skolan för de sköna konsterna “Manuel Belgrano” i Argentina . Samtidigt har jag deltagit i teorisk och praktisk form med skulptören Enrique Gaimari i hans verkstad, och i olika kurser som handlar om kreativitet med mästaren Graciela Borthwick och Emilio Renart, samt i skulptur med skulptören Antonio Pujía.
Som arbetserfarenhet räknar jag med arbete inom klassisk och modern teater som scentekniker i ”Teatro Colón” i Buenos Aires Kommun, som volontär inom specialområdet i Klädhistoriska Nationalmuseet och i Centralstyrelse för Kulturfrämjande arbete- Stadsdelarnas kulturprogrammen i Stadsstyrelsen i Buenos Aires.
Här i Sverige har jag studerat en Konstkurs på nätet - ”Teckning och Akvarell” vid Malmfältens Folkhögskola Kiruna och E-konstskolan Prisma (grund och fördjupning) vid MKFC Stockholms folkhögskola.

Estudios

Inicia sus estudios plásticos a los 15 años en el taller de Susana Fernández Paglia.
En el año 1984 ingresa a la Escuela Nacional de Bellas Artes” Manuel Belgrano” egresando en 1987 como Maestra Nacional de Dibujo.
Simultáneamente se forma en el taller del escultor Enrique Gaimari.
Asiste a diferentes cursos con Emilio Renart, Graciela Borthwick y Antonio Pujía.
También realiza trabajos para escenografía y de maquillaje teatral.
En el año 2005 viaja a Europa con su familia para establecerse en Suecia. Allí toma diferentes cursos de arte.

Utställningar
Jag har deltagit i några individuella och kollektiva utställningar i Buenos Aires, Argentina.

2003 gjorde jag min sista utställning ”Acerca de las uvas” på Kulturcentret ”Barrio Copello” som är Stadsstyrelsens Kultursekretariat i Buenos Aires och på Museet ”Julio A. Roca” som är Nationalstyrelsens Kultursekretariat.

I juni 2008 hade jag det stora nöjet att debutera här i Sverige med konstutställningen ”Tiden är ute” på Galleriet Cicily i Sollefteå.

I oktober 2009 har jag deltagit i samlingsutställning på företaget Eka nobel i Kungälv.

I december 2009 ställde jag ut tillsammans med konstnären Maritha Östlund på Galleriet Arton 99 i Sollefteå.

December 2012 ”Jul till 1000” på Galleriet Art on i Kungsbacka

Sommaren 2014 Butik Rustik i Sollefteå.

December 2014 ”Vintersalong” kollektiv utställning med konstnärsföreningen i Sollefteå.

September 2015 Konstrunda i Sollefteå

April 2016 ”Utan Krus” Galleri Granen i Sundsvall, tillsammans med Ylva Varik; Maritha Östlund, Elna Melin och Paula Maria

Maj 2016 Konstrunda Myckelgensjö

Aug 2016 Konstrunda Sollefteå


Muestras

Participa de diferentes muestras colectivas en Buenos Aires, Argentina.

Realiza su primera muestra individual formal con la serie “Acerca de las uvas” la cuál fue expuesta:
Noviembre - 2003 en la Sala de Arte del Centro Cultural “Barrio Copello” perteneciente al Programa Cultural de barrios de la Secretaría de Cultura del Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires.

Diciembre - 2003 en el Museo “Roca” (Instituto de investigaciones históricas) perteneciente a la Dirección Nacional de Patrimonio y Museos de la Secretaría de Cultura de la Presidencia de la Nación.

En junio del año 2008 debuta en Suecia con su primera muestra individual “Tiden är ute” en la Galleria “Cicily”, Sollefteå.

Octubre - 2009 participa con algunas de sus obras de la muestra colectiva que se realizara en la empresa Eka Nobel, Kungälv.

Diciembre - 2009 expone junto con la artista plástica sueca Maritha Östlund en la Galleria “Arton 99”, Sollefteå.

Incompleto