Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg
Anders DjerfAnders Djerf
Min ateljé, "Anders Tecknarstuga", hittar du i hörnet Södermanna- och Skånegatorna på Söder i Stockholm. Besöksadress Skånegatan 69.
Sommarateljé Rumshamnsvägen 67, Skeppsmyra, Björkö-Arholma. Gör ett sommarbesök: Kom gärna seglande och ankra i viken, 100 m till stugan! Om du kommer landvägen finns bilväg enda fram. 2,5 kn till SL-buss. Ring mig i god tid innan, så att jag kan finns på plats när du kommer!
Född -51 på Kungsholmen. Uppväxt i Solna, (Hagalund och Bergshamra) och några år på Lidingö. Bott på Söder 1973-99, efter det i Årsta. Djupa släktrötter på Björkö-Arholma och stort engagemang i Roslagen i övrigt.
Seglare gärna. Aktiv konstnär, illustratör, skribent, fotograf, grafisk formgivare och sedan 2010 auktoriserad guide. Omfattande guideverksamhet i södra Stockholm och i Norrtälje. Frilansande egenföretagare inom kulturområdet sedan 1978.
Målar ute i naturen, gärna på en klippa vid vatten.
Segelskutor och segling är motiv som inspirerar. Boken "Kulturarv under segel" (2007) - jag gjorde all research och den grafisk formen - en kulturhistorisk exposé över 72 existerande segelfartyg i Sverige, över 200 unika fotografier.
Skrivit många artiklar om skutor, kustkultur, bokkonst och grafisk form. Bloggar, här på SvK och på "Livsseglatsen - Anders Djerf".
Medlem i Svenska Tecknare, Illustratörcentrum, Stockholms Typografiska Gille, Grafiska föreningen (GRAFF), Svenska Konstnärer och Roslagens Konstnärsgille. Och i Sveriges Hembygdsförbunds Skärgårdsgrupp.
Initiativtagare till Ateljérundan på Björkö och "Konst på Torget, Årsta torg", och till räddandet av den stora hamnkranen "LUMA-kranen" vid Hammarbyleden

Utbildning
Grafiska Institutet, Stockholm 1973-74, Den Grafiske Højskole, Köpenhamn, grafisk-formlinjen 1975-77.
Fortbildning genom kurser på olika specialområden inom bild och kreativitet. Studieresor inom Europa, Indien, Nepal, Kina och till New York.

Utställningar
UTSTÄLLNINGAR
2022
26.5 - 26.6
Norrtälje Folkets Hus - arr. ABF Norrtälje: Levande Roslag - i akryl, akvarell och pastell
22 - 24 juli
Öppen Ateljé, hi min "sommaratelje" Rumshamnsvägen 67, Skeppsmyra på Björkö under "Ateljérundan på Björkö 2022"