Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Video
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Kalendarium
Meddelande
Blogg
Carina Ehlers  
2009-10-04 22:47 Öppen ateljé och annat    Kommentera »

Så har Öppen Ateljé med Konst i Roslagen också kommit till sin ände och för min del var det absolut första gången att deltaga i just detta evenemang. Måste säga att det hela var mycket trevligt och allting avlöpte på ett enkelt sätt med många fina människor, en del långväga ifrån och andra från bygden. Lite försäljning av konstverk blev det också och det var bra med tanke på att så få hittade vägen fram till mitt hus. 20 personer kom igår på lördagen och endast 5 idag. Men det var kul ändå med all positiv respons.Det är alltid lika upplyftande med all feedback man får för sin konst men det är också trevligt och ännu mer upplyftande när ens alster går till försäljning därför att det blir som en bekräftelse på att det kanske ändå är mödan värt att fortsätta. Nu tänker jag inte enbart på själva måleri momentet utan på allt annat kring arbete som ska till för att det ska bli något i slutänden. Om det vore så väl att man bara kunde måla och resten av allt det där ”osynliga” arbetet utfördes av sig självt eller av någon annan, ja, då vore det en enkel match att jobba med konst. Nu är det inte alla gånger så enkelt. Ska det löna sig bör man utöver själva skapandet av konstverken även behärska såväl ramtillverkning som marknadsföring och därutöver besitta en stark drivkraft i form av entreprenörskap. Dilemmat är bara det att konstnärer generellt sett inte är funtade till att idka vinstdrivande näringsverksamhet och med sin egen person agera som den fullfjättrade försäljaren.De senaste veckorna har jag fått massor av erbjudanden att åka än hit och än dit för att deltaga i olika konstsammanhang, och det hade väl varit kul om någon hade sponsrat lite av alla dessa tillställningar. Som det är just nu så håller jag mig till min egen ateljé och väntar med den stora världen till lite senare. Men då kanske det är för sent! Nåja, jag har ju alltid mitt Cypern och ”ateljén” där och det är ju faktiskt också ute i vida världen. Där har de faktiskt också öppna ateljéer varje höst, som kallas Open Studios och om ens lilla målarvrå inte tillåter några större publikskaror så finns alltid möjligheten att samutsälla på ”Municipallity” i det här open studio sammanhanget. Ja, den som lever får se! Men entreprenör lär jag nog aldrig bli i alla fall.Jag hoppas att alla får en härligt fin och kreativ höstvecka.  

2009-10-04 UMEÅ
Kommentar från: titti sundin
Dina fina tavlor Carina! De är så unika!
Kram Titti

2009-10-05 Stockholm, Åkersberga
Kommentar från: Carina Ehlers
Titti ~ verkligen extra roligt och upplyftande att få en så lovordad kommentar från dig, du som - enligt mitt tycke - tillhör en av de absolut främsta av konstnärer i Sverige. Ha det gott ~ Kram Carina

2009-10-05
Kommentar från: Lena Nilebäck
Du skall se att antalet besökare ökar med åren du deltar som utställare i Öppen Atelje.
Du målar så härligt att man blir upplyft!

Håller med dig om att allt det där praktiska runt omkring, det osynliga, tar mycket tid o kraft.
En liten assistent för alla målare vore välan för underbart! Som röjer, bär, kör, förvarar och fixar kontakter.

2009-10-05 Stockholm, Åkersberga
Kommentar från: Carina Ehlers
Ja, visst vore det jättebra att ha en assistent som både tänkte och gjorde på samma sätt som man själv gör! Men man får vara glad att man har sig själv i alla fall. Fast så är det ju den där ekonomiska biten också. Har under senare tid noterat att flera konstnärer startar upp ett eget galleri, konsthall eller till och med ordnar något ställe, till exempel stora växthus och annat där andra konstnärer sedan får hyra in sig och som mot provision sedan säljer sina alster. Ibland tar ävenså konstnären/arrangören inträdesavgift till dessa höst-och vårsalonger och det är så klart ganska vinstgivande just för denne konstnär/arrangör som får förtjänsten som blir i form av såväl inträdesavgift från konstpubliken samt från provisionerna av försålda konstverk av de konstnärer som hyr in sig där. Den som ställer ut blir dessvärre inte den som går med ekonomisk vinst i sammanhanget. Nej, se så är det dessvärre inte.
Så om jag vore yngre och om omständigheterna vore annorlunda då skulle jag nog ha satsat på ett eget galleri!

Lena, du har säkert rätt där att det kommer fler besökare längre fram i tiden. Jag önskar dig en skaparglad, vacker och härlig höstvecka.
~ Kram Carina ~

2009-10-05
Kommentar från: Brita Holvid Fastlund
Tack för dina fina ord i min blogg.
Jag tycker det låter toppen med utställning, försäljning m.m. Kul att du får erbjudanden om olika utställningsmöjligheter. Men som du säger, det kostar oclså. Men du kanske kan välja och vraka och ta de bästa av de erbjudanden du får. Lycka till och kram
Brita

2009-10-05 UMEÅ
Kommentar från: titti sundin
Vet ej hur jag ska bemöta din
kommentar....
Den är så fin och alldeles för mycket,
och ej sann...
Det finns så många otroligt duktiga och
fantastiska konstnärer...som, ja...
kan mycket mer än jag någonsin
kommer i närheten av!
Men tack i alla fall
Kram


«    March 2023    »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Senaste blogginläggen
INSPIRATIONSCIRKEL 19/10-22
Fantasin 1/7-16
Positiv uppmuntran för fortsatt konstnärsskap 12/10-15
LYCKA 17/9-15
ALLA BÖR FÖKOVRAS & TA EGENANSVAR 10/3-15
Utställning i USA? 14/8-13
MediumCertifiering & ett Foto Mot Fysikens Lagar 1/6-13
Vilken trevlig gåva 29/4-13
Chianciano International Art Award 2012 24/9-12
Sevärdheter i Florens 22/9-12

Bloggkategorier
Allmänt
Dikter
Nebulosor
Andligt
Namn
Drömmar

OKTOBER PÅ CYPERN
NOVEMBER PÅ CYPERN
Hemresan
November 2008
http://se.41q.com/
Cypern - april 2009
Cypern - maj 2009
HUMOR
Influensavaccination
Öppen ateljé och annat
Tidningsartikel
CYPERN - October 2009
Åkte till Kanada & lärde mig Heala
Hackers
Andligt/Konst
Åkte till Kanada & Lärde mig Healing
Åkte till Kanada & Lärde Healing
Konstcertifikat Italien
Chianciano
Konst & andligt
Paranormalt fenomen
EnergiHealing
År 2016