Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Länkar
Meddelande
Marianne Laimer
2015-08-08
Bröstkollen
Nu börjar tiden att närma sig för Bröstkollens auktion den 16 augusti.

Lite om vad Bröstkollen är. Allt började med ett stillsamt samtal om mammografibilder, konst och cancer på en parkbänk i Botan, Visby 2010. Samtalet slog rot och nu 2015 förverkligas idéerna i det ideella konstprojektet Bröstkollen där 14 konstnärer skildrar 13 kvinnors mammografibilder. ”Konstutställningen äger rum i Visby med vernissage den 12 juni. Verken visas under två månader för att sedan auktioneras ut den 16 augusti. Verken kommer också att användas till en kalender som säljs på konstutställningen. Intäkterna från försäljningen av verken och kalendern går oavkortat till Bröstcancerföreningen Gotland.”

Initiativtageren till Bröstkollen är en god vän till mig Anna Hrdlicka så det var enkelt att svara ja när hon frågade om jag ville vara med i konstprojektet med bilder och donera ett konstverk. Nu blev det inte en en bild som jag kom att donera utan ett knypplat bröst av svart lintråd och dem som har följt mig på min blogg "Den skulpturala boken" under våren 2015 kunnat följa hur det knypplade bröstet sagta har växt fram. Bilderna hittar du på bloggen under fliken bröstprojektet 2015
https://mariannelaimer.wordpress.com/category/projekt-och-utstallningar/brostprojektet-2015/

För dig som blir intresserad av att läsa mera om Bröstkollen och gärna vill se vilka de andra deltagarna är så har Hillmarketing i Visby skapat en mycket fin webbplats som du når via länken nedan.
<

Bröstkollen »
 
2009-10-11
Besök gärna min Blogg

Hej

Om du är nyfiken på att se vad som händer med min konst på artist's book fronten är du välkommen att besöka min blogg Den skulpturala boken. Bloggen uppdateras frekvent. Förrutom lite smått och gott som hör en blogg till kan du följa olika bokprojekt och se bilder från utställningar där mina artist's books varit med.

Den skulpturala boken »