Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg
Maj-Britt Niklasson
2020-11-05
Tonspel
Nu finns min debutroman Tonspel på Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln m. fl

För närmare presentation gå in på: https://www.facebook.com/majbritt.niklasson/posts/10218282877448697
https://ekstromgaray.se/forfattare/page/2/ »
 
2018-10-22
Konstbok hösten 2018
Luta dig tillbaka och följ med på konstutställning. Från första sidan till den sista bjuds du på målningar och poetiska texter som öppnar dörren till ditt inre landskap.


Maj-Britt Niklasson har ett förflutet som musiker. Hon var medlem i folkrockgruppen Landslaget, som på 70-talet spelade in 7 LP-plattor på EMI Svenska AB. Hon har publicerat två noveller i tidskriften Horisont, "Början på Slutet"; nr 4-5, 2012 och "Gropen"; nr 2, 2017. Hon har lång erfarenhet av konstutställningar både i Sverige och i andra länder och har bl.a. mottagit Kirunastipendiet och stipendium från Konstakademien i Stockholm.


"Utan en sekunds tvekan bjuder hon in iakttagaren till konsten. Det finns inget tillkrånglat eller störande i motiven. De är lätta att se. Vi känner igen oss omedelbart. Men sedan finns där något i perspektivet eller i rörelsen som skapar en medveten och givande förvirring. Vi börjar fundera lite över vad det är vi ser."
Utdrag ur Per Feltzins inledande text. Per är producent och kritiker på Sveriges Radios Kultur- och Musikredaktioner.


Boken finns på flera bibliotek i Stockholm. Kopiera länken och klistra in i adressfältet. https://biblioteket.stockholm.se/titel/1123803


Klicka på länken så kommer du fram till bokhandeln.
Öppnar alla dörrar; oljemålningar och texter »