Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Länkar
Meddelande
Angelica Markén

Välj väggfärg:
Välj ram:

Här kan du skicka en intresseanmälan till konstnären. Ange så mycket information som möjligt så att konstnären kan återkomma med detaljerad information om konstverket, frakt osv. En kopia på intresseanmälan skickas till den e-postadress du anger.

Titel: Spegelvärlden
Motiv:
Teknik:
Mått: Bildmått: 36 x 44 cm. Arket: 59 x 42 cm.
Upplaga: 5
Pris: 1500
Övrigt: Jag faller i ett ljudlöst tomrum. Rasar i sjok, knycker till med ett ben, en tanke. Virvlar runt. Duns! Jag landar stumt och smärtfritt mot jordlukt och trädsus. Ett mörkt täcke dras undan och jag tar ett kraftfullt andetag och kisar. Landskapet liknar ett nyfött djur som iakttar mig: Skogen, tjärnen… så ser jag er! Era kroppar rör sig långsamt och skevt, som luften ovanför het asfalt. Ni tittar på mig från andra sidan vattnet. Jag höjer min hand för att känna in er bättre. För att höra era röster. Den ångermanländska dialekten hörs i mitt huvud. Ni pratade om Lydias brödbak, om pappskivorna till bodväggen. Ni skojade om trollsländorna som satt ihoplirkade och flög förbi… som nu landar på min hand.

Vi har döden mellan oss och ser på varandra. Jag får svindel. Det stiger en märklig kärlek inombords, en nyfödd självklarhet. Men så hör jag ett stegrande ljud. Någon slår hårt med en pinne mot en trädstam. Om och om igen. Klocklikt. Jag blundar. Ljudet ekar sig in i mig och resonansen blir utgången jag måste passera. Jag känner en kant och tar stöd. Öppnar mina ögon och är tillbaka i rummet. Tapetmönster efter tapetmönster. Utsikten i fönsterglaset går från grumlig till oändlig. Kristallklar. För så är det, att allt har en rot.

/Angelica Markén


Namn
Address
Postadress
Telefon
E-post
Meddelande
Bekräftelsekod
Ange koden exakt så som du ser den