Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande




Axel Ahlsén

Välj väggfärg:
Välj ram:

Här kan du skicka en intresseanmälan till konstnären. Ange så mycket information som möjligt så att konstnären kan återkomma med detaljerad information om konstverket, frakt osv. En kopia på intresseanmälan skickas till den e-postadress du anger.

Titel: Initial Hyperreadymadeism
Motiv: Objekt
Teknik: Blandteknik
Mått: 237x297 cm
Upplaga:
Pris:
Övrigt: Initial Hyperreadymadeism, visades på hundraårsdagen av Duchamps "Fontain" 10 april 2017.
Verket består av en duk med McDonald’s logotyp, och Dan Wolgers tavla "Dan Wolgers" (Rififi 1991). Dessa objekt bildar tillsammans min signatur, tillika mina initialer. 1917 gjorde Duchamp konst av ett bruksföremål. 2017 utgår jag från ett redan erkänt verk till att göra konst. Det som gör mitt verk unikt är det sker med ett original, köpt (11/5 2015) på en internationell kvalitetsauktion. Jag äger tavlan och Dan Wolgers har senare givit mig sin tillåtelse att använda den fritt. Till följd av en cp-skada har jag dålig finmotorik, vilket betyder att jag kan göra få saker på egen hand. Min signatur, ett M med ett streck över, tillhör en av de sällsynta sakerna som jag kan skapa, utan andra tekniska hjälpmedel än papper och penna. Photoshop har blivit mitt verktyg att göra familjens fotografier till fotokonst. Duchamp har med sina Readymades visat mig, att man inte behöver göra allting själv. Det räcker med en idé och en presentation. Det var först i oktober 2015 som jag införskaffade ett tillräcklig stadigt och tungt kamerastativ, för att kunna ta egna fotografier. Därmed minskade mitt beroende av readymades något. I mitt skapade försöker jag alltid gå ett steg längre än tidigare, då konst enligt min mening alltid går att utveckla.
Wolgers upphöjer en reklambyrås skylt till konst. Jag reducerar verket till ett horisontellt streck i min signatur, för att sedan påstå att signaturen ger upphov till ett nytt konstverk.
Till salu


Namn
Address
Postadress
Telefon
E-post
Meddelande
Bekräftelsekod
Ange koden exakt så som du ser den