Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Video
Gästbok
Länkar
Kalendarium
Meddelande




Angelika Ann Kammerer

Välj väggfärg:
Välj ram:

Här kan du skicka en intresseanmälan till konstnären. Ange så mycket information som möjligt så att konstnären kan återkomma med detaljerad information om konstverket, frakt osv. En kopia på intresseanmälan skickas till den e-postadress du anger.

Titel: Amazing Grace - ur serien "Fördomar"
Motiv: Porträtt
Teknik: Akryl
Mått: 50 x 61 cm
Upplaga:
Pris: 7
Övrigt: 2017
Akryl på canvas-målarkartong,
skuggfogsramad i en gammal tryckerilåda 60 x 66 x 3cm

Den här serien innehåller porträtt av människor som påminner mig om hur lätt det är att döma någon utifrån deras utseende och sedan har fel. I Tyskland kallar man det för att "stoppa ner någon i en låda", vilket är anledningen till att alla dessa porträtt är inramade i lådor.

Grace Hopper (1906–1992) var en amerikansk datapionjär och sjöofficer (flottans amiral). Hon var bland annat involverad i utvecklingen av Harvard Mark I, en av de första datorerna. Populariseringen av programmeringsspråket är också möjlig i den övre versionen av masken, och programmeringsspråket används också i COBOL. De tidigare versionerna av COBOL var tillgängliga 1959 och är också tillgängliga från de flesta källor för bank- och regerings- och företagsadministrationens datahantering.
1980 erhöll hon en hedersdoktor vid Linköpings universitet. När hon gick i pension fick hon Defense Distinguished Service Medal, USA:s högsta fredstida militära utmärkelse. Både Arleigh Burke-klassens robotförstörare USS Hopper och asteroiden 5773 Hopper är uppkallade efter henne.
Grace återgick till flottan och blev pensionerad vid 79 år som flottiljadmiral. Hon arbetade sedan till Digital Equipment Corporation som seniorkonsult, en position som hon hade tills strax före sin död.

Hon fick bland annat smeknamnen "Amazing Grace" och "Grandma Cobol".


Namn
Address
Postadress
Telefon
E-post
Meddelande
Bekräftelsekod
Ange koden exakt så som du ser den