2009-04-17 08:42:54 Allmänt Gul fråga Dagarna efter påsk blev jag bjuden på fika av en vän.
Hon hade grävt lite extra djupt i frysen och fått upp lussebullar från i julas.
Aaah, vi mumsade och njöt. Saffran är så jättegott, det var vi överens om, men kändes lite ändå juligt.
Men medan vi åt de guldgula bullarna funderade vi över varför man inte äter saffransbullar på påsk istället för på jul?
Vem har hittat på detta?
Någon av er som vet?
Påsken är väl typiskt GUL?
Gulare mat än ett par trinda saffrans-lussebullar finns väl inte?
Nu röstar jag för att vi byter tradition.
Lussebullarna kan få finnas kvar på jul,
men beiga som vanliga vetebullar.
Fram för saffransbullar på påsk, gula och gräddade granna!
Nästa år skall jag bara baka gula bullar, jag lovar!
Nu är våren här och kanske har du som jag, skaffat nya skor?
Här kommer en gung-go låt som passar bra för oss.
Paolo Nutini sjunger med en sjysst gitarr.
http://www.youtube.com/watch?v=_N4luAThxTA&feature=related
Här ser du ytterligare en liten bit av min pågående målning.
Nu börjar det falla på plats, inte långt kvar.
|
| |
Kommentera »2009-04-17 Bokenäs Hammarlöv. Skåne Kommentar från: Britt-Marie Aulin-Tonning Tur att hon inte grävde djupare... för då kanske förrförra årets lussebullar kommit fram i dagern...
Det är en underlig " möbel" den där frysen. I förhistorisk tid och i permafrostlagret... kan man hitta både det ena och det andra... som borde vara kastat för länge sedan. Sån slarva är jag... Sköna vårdagar... Kram Bimmis. 2009-04-17 Södertälje Kommentar från: Ingemar Nyström Men nu är jag rejält nyfiken Lena! Det här pusslet, vad är det frågan om....?
Visa snart, för böveln!
Ingemar 2009-04-17 Kommentar från: Lena Nilebäck Tålamod Ingemar, tålamod, stilla dig lite till bara... 2009-04-17 Kommentar från: Linnea Jag röstar också för en gul saffransbulle-tradition på påsk! Fast det vore tråkigt att missa den goda saffransmaken i julens lussebullar. Men om de får en annan smak? Bullar med hallon i - om det smakar gott så skulle färgen passa mer till jul! Och lite kokos på toppen som snöimitation. Vi får se vart detta leder! Hur ditt pussel kommer att sluta har jag i alla fall en föraning om... ;) 2009-04-17 Kommentar från: Lena Tedeblad Faktiskt ingen dum idé. Saffran är ju så mycket påskfärg som det kan bli. Idag åt jag lax med saffransrisotto. Risotton själv var rätt mäktig och rätt mastig mot vad en risotto ska vara men saffranet höjde den till en helt ok måltid. Jag tycker man kan äta saffran året runt. Det gör man ju i mellanöstern och i afrika.
Säger som Ingemar. Nyfiken på ditt puzzel. Du är en sann bloggare som får oss andra att hålla andan i väntan på nästa blogg. :o)
Dina ödehus var jättespännande och man ser fram emot dina bloggar varje gång man tittar in hos dig.
Keep up the good work.
Kram Lena T. |