Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Video
Gästbok
Länkar
Meddelande
Blogg

 


Per-Inge Isheden
2009-11-14 14:19:57 Allmänt
IMAGE PÅ NÄTET.
Hittade en bild på nätet som på nåt vis känns väldigt aktuell. Nätet är fantastiskt på många sätt när det gäller att skapa kontakter. Men vad vet man egentligen om dom man får kontakt med? Vad säger ni mina vänner, känner ni igen situationen på bilden? Berätta!

  

Kommentera »

2009-11-14
Kommentar från: Katarina Jahlitz
Hehehe, skitbra.
Hade gott
Katarina

2009-11-14
Kommentar från: Cathrine
Haha P-I, ja vissa hanskas nog lite vårdslööst med sanningen på nätet.
Kram

2009-11-14 Solen
Kommentar från: Per-Inge
Okej, men jag kan berätta ett exempel av det mer dramatiska slaget: En amerikanska började för ett tag sen skicka väldigt intressanta och insiktsfulla kommentarer till mina målningar på Myspace. Jag uppmuntrade henne att skriva fler, men snart blev hon mer personlig och det framgick att hon ville vidga kontakten. Till vad var svårt att förstå, Atlanten och en hel del till skilde oss ju ändå åt, så jag låg lågt...
Så plötsligt kom ett ursinnigt mail från nån som påstod sig vara hennes man. Min kontakt med henne skulle bli ödesdiger för mig, hon var mentalt störd och han hade nyligen hindrat henne från att ta livet av sig!
Jag blev väl inte alltför uppskakad (Atlanten låg ju fortfarande mellan) men såg till att blockera honom från vidare kontakt. Så skickade jag hans mail till henne med en undran vad det hela egentligen handlade om. Fick till svar en ström av beklaganden och ursäkter: Det här är min före detta som jag försöker skilja mig från! Han hittar på allt möjligt för att hålla andra män borta! (hm, borde inte Atlanten räcka?)
Vi har fortfarande viss kontakt, men rätt sval. Och vad som är sanningen bakom lär jag väl inte få veta...

2009-11-14 Sandviken/Laxön
Kommentar från: Lisa Carlén
Hi hi fin bild!! Lite igenkännande är det allt men för det mesta så träffar jag på att man sätter in profilbider på sig själv som är fotade för sisådär pelar och 15 år sedan..å dé é ju ganska oskyldigt ändå. Det jag ibland oroar mig lite för är vilka som finns på andra sidan när barnen spelar och chattar. Brukar då och då påminna dem om att aldrig lämna ut sina rätta namn m.m...Svaret blir alltid..Men mamma!!vi KAN det här!

2009-11-14 Solen
Kommentar från: Per-Inge
Håller med dig, Lisa, gamla profilbilder är vanligt och rätt oskyldigt. Men jag undviker sånt, det funkar ju bara med dom man aldrig tänkt träffa personligen...
Värre med dom unga. Media predikar hela tiden att det är dom som behärskar nätet, men dom är ju i stället dom mest lättlurade. Illa också med alla naiva som lämnar ut kontonummer och sånt, det kan bli dyrt... Per-Inge

2009-11-14 Sandviken/Laxön
Kommentar från: Lisa Carlén
Hmm kontonr och andra uppgifter.Varje dag och oftast fler än ett mail om dagen!!! Det är lotterivinster,förslag om att dela massor av pengar i olika konstiga förslag,och de verkligen förslagna har använt namn de hittat bland mina kontakter i bloggar m.m. de låtsas tex att en god "sitter fast" utomlands "blivit bestulna" och behöver att jag bistår med pengar till resan hem till Sverige.Ibland får jag förslag om "köp" av min konst..VARJE DAG ligger ngt sånt här skit i min mail.Varje dag spärrar jag avsändares Domäner. Men det hjälper inte hur mycket jag spärrar,nästa dag så har en ny dr Hook eller Dr Warner mailat ngt trevligt pengaförslag... Hi hi .fattar de inte att konstnärer i Sverige oftast inte har en massa pengar över att investera??
Kram P-I ..tur att Atlanten var emellan.

2009-11-14 Solen
Kommentar från: Per-Inge
Ja, Atlanten ligger inte helt fel :)
Nåt jag alltid blir lika häpen över är dom glada budskapen om att jag vunnit tiotals miljoner euro på nåt lotteri, eller att nån stackars miljonarvinge absolut behöver min hjälp att föra ut sina pengar ur nåt land. Att sånt fortsätter komma visar ju att en del verkligen låter lura sig! Häpnadsväckande!

2009-11-16
Kommentar från: Cathrine
Men är inte nätet som livet i övrigt... om ett erbjudande verkar vara FÖR bra.. så är det det sannolikt också. Så om Brad Pitt mailar mig och föreslår en date så kanske jag inte springer till frissan med blossande kinder och raffar till mig... eller om någon verkligen tjatar på att ge mig en miljon så - ja trycker jag på delete. Tror att det finns ett fåtal lite lätt förståndshandikappade som nappar på likande mail, jättetragiskt föståss men eftersom det är så enkelt att skicka miljontals spam så räcker det ju om buset får ett napp på miljonen för att det ska löna sig.
Vi andra får använda förnuftet och spamfiltren så gott vi kan.
Kram på dig P-I och Lisa också!!!
Hoppas vi kan ses över en flaska rödtjut och stearinljus snart!

2009-11-16 Solen
Kommentar från: Per-Inge
Absolut, Cathrine! Vi klentrogna som inte längre hoppas på oväntade miljonvinster får trösta oss med säkra kort. Rödtjut lovar inte mer än det håller, kan tom ge huvudvärk som bonus. Skål och kram Per-Inge

    

«    June 2024    »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste blogginläggen
GOD JUL! 20/12-09
HÖSTFYND 28/11-09
SENASTE NYTT FÖR GODTROGNA! 24/11-09
IMAGE PÅ NÄTET. 14/11-09
PÅ RYSK KONSTSITE 9/11-09
PÅ DRIFT... 3/11-09
NYTT PÅ ENGGÅRDEN 30/10-09
ETT ÖVERGIVET HUS. 19/10-09
Nytt nr av KONSTNÄREN! 16/10-09
"ISHEDEN FAN PAGE" 12/10-09

Bloggkategorier
Allmänt