Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
konst till salu
Gästbok
Länkar
Meddelande
Synnöve Lambertz
Uppvuxen i Stockholm, bodde 1964 - 1972 i Frankrike och bor sedan 1976 i Österskär i Österåkers kommun. Jag har levt med konst kring mig hela livet. Min far var konstnär och min farfar var konsthuggare vid Stockholms stads stenhuggeri på Vätö. Kortare kurser i olika grafiska tekniker (Viks folkhögskola och Färg och Form) samt kurs i skiktmålning med olja. Har under ett långt liv sett och läst mycket inom ämnet kons toch har ställt ut konst i 25 år.

Jag gör torra pasteller, oljemålningar och grafik. En del bilder från Kina är dock gjorda i akryl och akvarell p.g.a. flygtransporterna med flyg. Dessutom väver jag trasmattor som får egna.I mattorna försöker jag med färger återskapa minnen. Mina pasteller och oljemålningar föreställer landskap, hus, blommor - mycket från Stockholms, skärgård men också från andra platser jag besökt. Ofta finns människor eller djur med på bilderna. Grafiken jag gör är mindre avbildande och lite ”roligare”.

Medlem i Roslagens konstnärsgille, Svenska konstnärer och grafikgruppen Torrnålarna Jag deltar också sedan flera år tillbaka i Konst-i-Roslagen - Öppna ateljéer i Täby, Vallentuna och Österåker, en årlig jurybedömd konstrunda

Utbildning
Autodidakt. Kortare grafikkurser vid Wiks folkhögskola och Färg och Form. Dessutom kurs i skiktmålning med olja.

Utställningar
Separatutställningar: Senast i januari/februari 2013 med 19 mattor med temat de 4 årstiderna på Galleri Vågen i Åkersberga med rubriken” Mattan som varit modern i 250 år”.
I oktober 2010 konst utställningen ”Nedtecknat och färgat” i Österåkers konsthall/Länsmansgården.
I december 2009/januari 2010 ”Mitt perspektiv på Kina” med bilder från Kina,också Galleri Vågen.
I Förutom i Österåker har jag ställt ut separat i Stockholm, Norrtälje, Täby och Upplands Väsby. Samlingsutställningar: I Österåker och Norrtälje kommuner samt i Linköping, Luleå, Motala, Solna, Södertälje, Tibro, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Tibro och Vaxholm. Bland dessa ett flertal jurybedömda. Inköpt av i Österåkers och Linköpings kommuner. Senaste samlingsutställningarna var Konst i Roslagen i oktober 2012 (www.konstiroslagen.se), att jag hade gjort ett av löven på Hemslöjdens 100-årsjubileum samt utställning i Liljevalchs konsthall och i Kröns trädgård i Älmsta ( Norrtälje) september 2012.