Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Galleri
Bildspel
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Meddelande
Naemi BureNaemi Bure
Vid sidan av mitt skapande har jag under flera år varit redaktör och formgivare för Bildkonstnären; en medlems- och kulturtidskrift utgiven av Svenska Konstnärsförbundet. Dessförinnan var jag anställd inom regeringskansliet som dep.sekr/informatör i Näringsdepartementet.

Jag målar varierat både vad gäller val av motiv och uttrycksform, mestadels akryl, olja och akvarell. Jag växlar mellan figurativa och nonfigurativa motiv. Jag målar en hel del porträtt på beställning.

Utbildning
Jag hade siktet inställt på en konstnärlig yrkesinriktning. Först Konstfacks aftonskola, därefter Grundskolan för konstnärlig utbildning - Grundis. En film- och tv-utbildning på Filminstitutet genom Kulturpedagogiska inst./Dramatiska inst. och ett flertal fristående studier i akvarellmåleri och kroki.

Jag är utbildad på Lärarhögskolan och har en 1 1/2-årig utbildning från Metallinjen, Folkuniversiteten i Stockholm. Har tillverkat och ställt ut en del smycken och korpus i silver och mässing. Har även utbildning inom desktopp, webbdesign och digitalt skapande.
2018/2019 studerade jag bild, grafisk formgivning, design, didaktik mm på Umeå universitet. Jag är knuten till en keramikateljé, arbetar tredimensionellt i stengodslera. Studerat raku på Eskilstuna folkhögskola "Tre tekniker, tre uttryck". Har skrivit boken "Barn i Gubbängen på 50-talet", utgiven 2020.

Utställningar
Våren 2000 hade jag min första separatutställning. Hitintills har det blivit ett 60-tal utställningar i Sverige och utomlands. Både separat- och samlingsutställningar och ett antal jurybedömda utställningar, bland annat i Stockholm, Väsby, Vadstena och Göteborg. Senast Väsby konsthall akvarellsalong 2023.