Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Meddelande
Blogg
Kate Hellqvist  
2007-10-12 23:03 Allmänt    Kommentera »
Omsorg och omtänksamhet
Vad är det som gäller i vårt nutida svenska samhälle visavi våra medmänniskor? Jag läser dagligen om mobbing, misshandel till döds, rån av gamla och utnyttjande av barn m.m.??!!
Har all respekt för vår medmänniskor försvunnit - puff- som ett rökmoln upp i luften?
I nästa stund: Stora manifestationer, massor med blombuketter, levande ljus och marschaller vid brotts- och olycksplatser.!!??
Var finns alla ni som tycker illa om våldet i vardagen under de vanliga dagarna? Varför hörs inte era åsikter om vad ni tycker är rätt och fel? Saknar vi forum för etiska frågor? Finns ämnet ETIK etablerat som skolämne? Finns ämnet ETIK etablerat som utbildning inom folkrörelserna? Vad gör kyrkorna?
Hur uppfostrar vi våra barn? Säger vi vad vi verkligen tycker i debatterna? Jag blir snart desperat!! Finns det ingenstans som vi vanliga fredliga människor kan komma till tals och utöva påtryckning så att det blir omöjligt leva ut all denna förakt för medmänniskorna som nu är rådande......
Vi finns och vi är många som inte hatar och som måste LEVA som vi LÄR därigenom göra det svårt för destruktiva krafter att vinna gehör och bli tongivande.
Kom igen! Vi måste hjälpas åt att vända på skutan. Nu lyfter vi fram kärlek, omtanke och omsorg om våra medmänniskor i ord såväl som i AKTIV handling !

Kate Hellqvist

  

2007-12-23 Lidingö
Kommentar från: Marianne Nalle Wikblad
Jag tänker precis som du gör. Visst är det bra med manifestationer odyl. Men man måste nog ta tag i situationer innan de uppstår. Man frågar sig många gånger var föräldrarna till dagens barn och ungdomar är. Obs. Jag drar inte alla över en kam, det finns många fina ungdomar, men många är vilsna i dagens samhälle. När slutade folk att bry sig om varandra?
Jag har också läst ditt senaste inlägg på bloggen och håller med även där. Det är kul att möta besökarna på utställningar som man har, och få bekräftelse. Det kan vara mycket ensamt många gånger. Men jag är så glad för att jag blev tilfrågad att vara med här i SvK, har fått många nya vänner här. Julkram från Nalle


«    April 2024    »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Senaste blogginläggen
Inspiration 5/8-14
Livlig höst till ända.... 19/12-07
Omsorg och omtänksamhet 12/10-07

Bloggkategorier
Allmänt
Reflektion om mitt arbete