Svenska konstnärer www.svenskakonstnarer.se
Om konstnären
Besök atelje
Galleri
Bildspel
konst till salu
Work in progress
Video
Senaste nytt
Gästbok
Länkar
Visitkort
Blogg

 


Diana Danielsson  
2008-12-13 22:56 Distans till nutiden!    Kommentera »
Teliabindning!
Denna dag har varit för mycket som ett slut på en lång Kafkavecka! Jag satt och skrev en lång och i mitt tycke bra formulerad någonting. Publicerade den och vips försvann allt för jag var tydligen utloggad! Alla fina formuleringar åt pipan. Jag gör ett nytt försök. Jag har försökt att byta operatör från Telia till Comviq som förhoppningsvis blir billigare. Glad i hågen öppnar jag kuvertet och ser Simkort men ingen Pinkod. Jag ringer dem och de vägrar tro mig och jag ger upp. De hade dessutom skickat med ett Simkort för kontantkort istället för det abonnemang jag efterfrågade. Efter långt om länge tror jag att de sa att jag skulle antingen ändra till abonnemang med samma simkort eller få ett nytt inom en vecka. Det som hände då jag öppnade telefonen med mitt nya somkort var att det står "Låst". Jag ringer Telia och efter långt samtal med metalldamen kommer jag fram. En lång luddig formulering varefter jag får till svar att jag ska gå till butik och betala 300 kronor för att de ska låsa upp den. Jag går dit idag och då går det inte. Nej, nu ska jag vänta några dagar på att Teliabutiken kontaktar Telia och de kontaktar Nokia som ger Telia ett nummer som ger det till butiken!!!!
Men ska inte all ny teknik göra så att det flyter lite lättare för folk? Eller är det bara så att folk inte hänger med i den allt snabbare teknikutvecklingen inte ens de stackars butiksbiträdena och de som arbetar på kundtjänst som ska svara på folks frågor dagarna i ända? Om man tänker efter har vi inte använt mobil så länge, sedan början av nittiotalet, likaså datorer. Jag minns när jag som liten fantiserade om något nästan lika fantastiskt och omöjligt som att åka till månen och det var att vi skulle kunna se varandra i en spegel på väggen då vi pratar i telefon. Det var under sextiotalet då vi precis hade fått vår nya svartvita TV och skrikande tittade på nya rörliga popbandet Beatles, pojkar med LÅNGT HÅR! som mamma sa. Nu fick jag lite distans till den här veckan. Jag tycker nästan lite synd om de jag mötte idag, i Teliabutiken, det är ju jul och då ska man bli lite snällare. Skall jobba på det!

  

2008-12-14 Bokenäs Hammarlöv.
Kommentar från: Britt-Marie Aulin-Tonning
Din bild ger mig associationer till... att det är lång väg att vandra innan saker och ting fungerar som man önskar. Det är egendomligt att vi nu på 2000-talet inte har kommit längre i fråga om kommunikation. Ett riktigt krångelsverige har det blivit. Hoppas att du får ordning på det hela före jul i.a.f.
Kram och en trevlig fortsättning på helgen. Bimmis.

2008-12-14 Umeå
Kommentar från: AX
Mina föräldrar blev utan ström och telefon ett helt dygn. Isolerad var nog känslan.

För se idag är det inte "kabel" i väggen på landsbygden utan mobil fast telefon, så den dör på en gång.


«    July 2024    »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Senaste blogginläggen
Alienation 16/4-22
Himmelriket 16/4-22
Ett nytt rike 16/4-22
Länk till film på YouTube 5/1-20
Artfair i Cannes 14/4-19
Artikel om mitt liv och konstnärsskap 29/3-18
Blue bird 25/11-17
Blommor faller ur klänningen 24/11-17
14/11-17
En väg 14/11-17

Bloggkategorier
Allmänt
Fåglar ser
Politik och konst?
Ordet "Konstnär"
Uppväxten formar oss lerklumpar
Motgång föder framgång
Kreativ
Distans till nutiden!
Julens sånger
kurs
Konstakademien
Att se
Konstgruppen
Frågan är?
Det kallas politik
Dikt och bild
Kvinnliga konstnärer
Artikel
Utställning
Ny tid